Vitamininfusjon: Hvordan Vite Hvilket Hudpleie Vitamin Som Er Riktig For Deg

Popping et par vitaminer hver dag føles naturlig for mange, laster kroppen med mikronæringsstoffer den trenger for å fungere optimalt, og støtter helsen til hår, hud og negler.

Men hvis disse super supps inn i blodet for å mate huden fra innsiden ut, trenger vi å slather på vitamin-beriket lotions lokalt? Ifølge Lucy Macdougald, en hudspesialist Ved Biologi, er det plass til begge i enhver skjønnhetsrutine.

«Når det tas inn, må vitaminer reise gjennom blodet og til forskjellige deler av kroppen, så når de kommer til huden vår, blir effekten redusert. Derfor er det så populært å bruke vitaminer lokalt i hudpleie — det fungerer godt for å målrette mot bestemte områder på en mer potent måte.”

Med så mange alternativer tilgjengelig, har vi fått hjelp av tre hudeksperter for å hjelpe stave ut hudpleie ABCs, og gi råd om hvorfor du bør klemme dem inn i din eksisterende diett.

VITAMIN ALFABETET

Skjønnhet Fordelene Av Vitamin A

Vitamin A (og dets retinoidbaserte derivater) har revolusjonert complexions over hele verden siden dets egnethet for lokal applikasjon først ble oppdaget i 1958.

Dens hud-glatting, celle-regenererende, ungdom-bringe egenskaper har sementert sin posisjon som en av de mest populære hudpleie vitaminer.

Dette spillet-endre ingrediens har tjent favør Med Environ New Zealand teknisk pedagog Carol Geal, som sier vitamin a fremmer en sunn-ser visage.

Vitamin a kommer i mange former under retinoid paraply, inkludert retinylpalmitat, acetat og propionat, som Carol sier tolereres av de fleste hudtyper sammen med å være mer beskyttende av huden.

«Jo mer vitamin a vi har i huden, desto mer er huden vår beskyttet mot solskader-epidermis er hydrert med en sunn, beskyttende barrierefunksjon,» sier hun.

Ikke bare dette, men det hjelper huden å bli fastere på grunn av økt kollagen – og elastinproduksjon, og gjør underverk på stædige hudforhold som pigmentering, rynker, ujevn hudtekstur og flekker, Forklarer Carol.

Hvor Finner Du Det

Produkter som hevder å løse lunger og tekstur uregelmessigheter vil ofte faktor i vitamin a for sin evne til supercharge hud omsetning å forlate huden babyen myk.

Carol elsker Environ Focus Care Youth + Retinol 1, 2 og 3, fra $83, som par vitamin A Og C til raske resultater. Bekjemp kviser, hyperpigmentering og tegn på aldring med Dermalogicas Retinol Clearing Oil, $153, med sakte frigjør vitamin a og salisylsyre for å fjerne ansiktshuden.

Å innlemme vitamin A i din skjønnhetsrutine på riktig måte kan være en langsom prosess-start med en lavere konsentrasjon og bruk den på alternative netter før du bygger opp til daglig bruk etter at huden din har bygget opp toleransen.

Egnet For: Vitamin A er best reservert for bruk om natten på grunn av sin tilbøyelighet til å gjøre huden mer solfølsom. Det anbefales å unngå vitamin A hvis du er gravid eller ammer-vurder et tryggere alternativ som bakuchiol i stedet.

Skjønnhet Fordelene Med Vitamin B

Vitamin b omfatter åtte forskjellige vitaminer-vitamin B1 (tiamin), b2 (riboflavin), b3 (niacin eller niacinamid), B5 (pantotensyre eller panthenol), B6, B7 (biotin), B9 (folat) og B12.

Ifølge Prudvi Mohan Kaka, chief scientific officer Ved Deciem, lover hvert vitamin B-kompleks en rekke fordeler.

«Vitamin B er viktig for barrierestøtte og hudhydrering; vitamin B3 målretter sebumproduksjon, støtter syntesen av viktige hudkomponenter og hjelpemidler i hudbarrierefunksjonen; vitamin B7 er rik på amino og fettsyrer; mens vitamin B9 er nødvendig for celledeling,» sier han.

«De forskjellige vitamin B-ene har ulike funksjoner, inkludert målretting av tegn på overbelastning, hydrering, hudbarrierstøtte og hårhelse.”

Hvor Finner Du Det

Med så mange vitamin B-komplekser å velge mellom, er produktvalg mange-se opp for sine forskjellige former i serum, oljer, kremer og rensemidler.

Oppdag en 5 prosent konsentrasjon av vitamin B3 (niacinamid) I Sans Ceuticals Cellular Repair Body + Face Lotion, $55, som lover en mengde hudfordeler for sunn hudaldring, inkludert hemming av hyperpigmentering, styrking av hudens barrierefunksjon og stimulering av kollagenproduksjon på mobilnivå.

For intens hydrering, vurder Medik8 Hydr8 B5 Intense, $129, et lett serum som forsvarer mot dehydrering forårsaket av ekstreme temperaturendringer
og fuktighet.

Passer Til: Det avhenger av den aktuelle hudfarge. Prudvi sier vitamin B3 (niacinamide) er best egnet til fetere hudtyper, mens vitamin B5 er best for tørrere hudtyper.

Skjønnhet Fordelene Av Vitamin C

Vitamin C og askorbinsyre blir ofte klumpet sammen som det samme, men naturlig avledet vitamin C og syntetisk ascorbic (Eller L-ascorbic) syre er ganske forskjellige.

PH-nivåene mellom de to varierer, med naturlig C-vitamin som har en pH på 6 til ph-nøytral (7), mens noen former for askorbinsyre har en pH på 1 til 2,5, noe som kan irritere huden når den brukes feil.

Skjønnhetsfordelene ved denne multi-tasking antioksidanten er godt dokumentert, sier Lucy, inkludert nøytraliserende frie radikaler for å beskytte mot hudcelleskader forårsaket AV UV-stråler eller forurensning (som kan øke hudens aldring eller forårsake pigmentering).

Hyperpigmentering er en av de vanligste hud woes skrantende Newzealendere, Carol sier. «[Vitamin c] bidrar til å forbedre utseendet på en ujevn hudtone og synlig solskade.

«Det er også veldig nyttig å målrette hormonell pigmentering som det er en tyrosinasehemmer,» sier hun.

Tyrosinase er det viktigste enzymet som er ansvarlig for omdannelsen av tyrosin til melanin (hei, solflekker). Noen former for vitamin c lover selv å behandle melasma, et av de mest stædige pigmentproblemene å behandle.

Hvor Finner Du Det

De fleste produkter som hevder å lyse huden (serum, fuktighetskremer, masker) inneholder en dose av de gode greiene. Men til tross for de mange fordelene, er Vitamin C notorisk ustabilt — det bryter ned når det blir utsatt for oksygen eller sollys, noe som gjør det ineffektivt.

De beste formlene pakkes i lufttette beholdere (tenk droppere eller pumper over potter og rør) for å forhindre at vitamin C oksiderer.

Første gangs brukere vil elske Kora Organics Noni Bright Vitamin C Serum, $86, som består av en 12 prosent konsentrasjon av ascorbylglukosid, et stabilt, hudvennlig Vitamin C-format og botaniske ekstrakter for å lyse og beskytte huden mot frie radikaler.

For noe litt sterkere, Niod Ethylated L-Ascorbinsyre 30% Nettverk, $81, inneholder en 30 prosent konsentrasjon av stabilisert etylert L-ascorbinsyre for å forbedre hudens barrierefunksjon og bekjempe pigmentering.

Passer For: Alle hudtyper, men de med yngre hud kan finne Vitamin C virker forebyggende mot de skadelige effektene av oksidativt stress, Sier Prudvi, mens moden hud vil finne det bidrar til å fremme jevnere, mer strålende hud.

Fordelene Med Vitamin D

Vi er ikke her for å argumentere for soltilbedelse, men et par minutter brukt (trygt, med mye SPF) i solskinnet fremmer kroppens naturlige produksjon av vitamin D.

«Vitamin D er det eneste vitaminet som kroppen syntetiserer. Det genereres i huden og omdannes til et hormon, » Sier Prudvi.

Studier har vist sammenhengen mellom vitamin D-mangel og sykdommer som kreft og diabetes, sammen med en tendens til beinporøsitet.

Hvor Finner Du Det

Over-the-counter vitamin d skjønnhetsprodukter kan være vanskelig å komme med, da de oftest er reseptbelagte
å behandle inflammatoriske hudsykdommer som psoriasis.

Det har en tendens til å dukke opp i hudpleie flankert av de andre vitaminene på denne listen, i enten krem eller oljeformater, sies å bidra til å bekjempe frie radikaler, redusere oksidativt stress og avverge tegn på aldring. Finn Den I Murad Multi Vitamin Infusion Oil, $149, som drives av seks viktige hudpleie vitaminer (a til F) for å gi huden en umiddelbar dose utstråling.

Passer For: Alle hudtyper, inkludert hud utsatt for betennelsestilstander eller ekstrem tørrhet.

Skjønnhet Fordelene Med Vitamin E

En langvarig stift i hudpleieindustrien, Vitamin E (eller alfa-tokoferol) er en kraftig antioksidant som er best kjent for sine fuktighetsgivende og helbredende fordeler, sier Lucy.

«Det sies å bidra til å styrke hudbarrierefunksjonen, samtidig som det gir beskyttende fordeler fra ting som forurensning,» forklarer hun.

Det spiller bra med vitamin C, da de to jobber synergistisk for å maksimere sunne cellemembraner, sier Prudvi.

«Studier har vist at når de kombineres, har de potensial til å redusere solbrenthetsreaksjoner og føre til reduksjon av følgerne [ETTERVIRKNINGEN] AV UV-indusert hudskade,» sier han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.