Vare priser: noen spiller pa spekulative alternativer

I Dag blir matvarer, spesielt sosiale produkter, betydelig dyrere I Ukraina, noe som kan provosere mat etter energiproblemer. Dette ble oppgitt Av Visepresident For National Academy Of Agrarian Sciences I Ukraina (NAAS), Akademiker Anush Balyan, informerer pressetjenesten til organisasjonen, som er et vitenskapelig og metodologisk og koordineringssenter for vitenskapelige problemer med utviklingen Av Det agroindustrielle komplekset I Ukraina.

Ifølge forskere, produsenter må heve prisene på grunn av energikrisen, og noen spiller på spekulative alternativer.

«Et kilo bokhvete har allerede steget i pris med 17,5 prosent, ris – med nesten 28 prosent, semolina – med 17,3 prosent. Kostnaden for brød har økt med 20-22 prosent. Sukkersesongen får bare fart, og kostnaden for sukker har allerede hoppet med 27-30 prosent. Kostnaden for egg i butikkene har økt til 45-50 hryvnia per dusin, og dette er bare en mellomliggende indikator. Men dette hoppet er ikke så dramatisk som prisen på olje, som har økt i pris med 67 prosent,» sa hun.

Ifølge Balyan eksporteres en rekke innenlandske matvarer hovedsakelig til utlandet, og dette fører også til en økning i prisene på hjemmemarkedet. Spesielt eksporterer Ukraina nesten 80 tusen tonn honning, som er mer enn 90 prosent av produksjonen. Derfor har kostnaden for dette produktet For Ukrainere nådd 400 hryvnia per liter.

«Vi, bønder, er bekymret for at på bakgrunn av stigende priser på elektrisitet og gass, vil den kommende vinteren ikke være sulten ennå. Først Av Alt, For Ukrainere, hvis inntekter allerede blir spist opp av raskt stigende priser, » oppsummerte Visepresidenten For National Academy of Sciences.

I mellomtiden gir eksperter ikke forbrukerne rom for optimisme. De sier at prisøkningen vil fortsette i fremtiden. Så, grønnsaker har allerede steget i pris I Ukraina. Spesielt har prisene på agurker og hvitkål vesentlig hoppet opp. I engrosmarkeder selges de på henholdsvis 45-50 UAH / kg og 6-6, 5 UAH / kg.

Kostnaden for kål er 8-10 UAH /kg, Beijing — 7-10 UAH/ kg, rødkål — 10 UAH/kg, Savoy — 10-14 UAH/kg, farget — 20 UAH/ kg, Brussel — 85 UAH / kg.

Ifølge landbrukseksperter er årsaken til prisveksten kjølingen.

Samtidig bør vi hylle det faktum at courgette plutselig falt i pris i enkelte markeder. De ber om 30 hryvnia per kilo, de pleide å selge for 35-40.

Men prisene på epler I Ukraina i år er hyggelig gledelig: de har falt! Og alt fordi det er et overskudd av disse fruktene på markedet. Derfor, I Ukraina, har de nå de laveste prisene sammenlignet med andre land.

Dette fremgår av resultatene Av en revisjon utført Av EastFruit-eksperter.

Det skal bemerkes at prisene på epler i Ukraina, Moldova, Georgia, Usbekistan og Tadsjikistan ble sammenlignet.

Ifølge revisjonen, blant de store byene i disse landene, viste epler I Kiev og Dnipro seg å være den billigste. Så i hovedstaden vil et kilo epler være $ 0,36 / kg , og I Dnieper – med 19 prosent mer.

I Chisinau viste epler seg å være en tredjedel dyrere enn I Kiev, og i Tbilisi — to ganger. I Usbekistan er apple-prisene 2,5 ganger høyere enn I Kiev, og I Tadsjikistan – 3 ganger.

Det er også verdt å merke seg At I Ukraina i år er kostnaden for epler enda lavere enn I Polen, som er hovedeksportøren av denne frukten – $ 0,73 / kg.

Ifølge revisjonen, apple prisene i 2021 sammenlignet med 2020 falt markert i Øst-Europa, men I Sentralasiatiske land, tvert imot, økte kraftig.

Sammenlignet med i fjor, epler i Kiev falt med 43 prosent , I Dnipro – med 22 prosent. Og mest av alt har frukt steget i pris I Usbekistan – mer enn en og en halv ganger i forhold til fjorårets priser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.