Som En «Bolsjevik» avvist…

Selv om salget Av Kiev-anlegget «Bolsjevik» forårsaket en høy skandale, men selv de største optimistene håpet ikke at PÅ mindre enn tre uker ville Lederen Av Fgiu Dmitry Sennichenko bli tvunget til å skrive et brev av oppsigelse » av egen vilje.»
Stiftelsens leder selv ved avskjedsmøtet forbød ikke sin oppsigelse med «Bolsjevik» og sa at dette var hans «personlige beslutning» fordi de sier at han i to år på kontoret «oppfylte alle sine planer» og nå » vi må fortsette.»Men de fleste observatører trodde ikke på ham . Og Finbalans business website siterer En kjent ekspert Sergey Leshchenko, som sa: «årsaken til avskedigelsen er privatiseringen Av Bolsjevik-anlegget under en deltaker.»

Hvor skjuler de «åpenhet»?
Indirekte bekrefter dette at Kort tid etter auksjonen, For en måned siden, Rapporterte Antimonopoly Committee (AMCU) at «på eget initiativ begynte det en studie om tilstedeværelse eller fravær av tegn på brudd på loven (…) i handlingene til auksjonen deltakerne for salg AV en blokk av aksjer I JSC «First Kiev Machine-Building Plant» («Bolsjevik»)». Årsaken til studien var «fakta gitt i media».

Fra begynnelsen av desember ga komiteen ikke vinneren av auksjonen med » tillatelse til å kjøpe aksjer I JSC PKMZ («Bolsjevik»). Som nylig rapportert I AMCU, er studien pågående.

Husk at tre deltakere deltok i auksjonen FOR salg AV PCMZ, som fant sted 27. oktober, hvorav to bare imiterte deltakelse i auksjonen. Startprisen på partiet økte bare «med et skritt». Derfor, Den» Bolsjevikiske » gikk under hammeren FOR UAH 1,4 milliarder, mens det kunne – for en pris minst dobbelt så høy, eksperter skrev. Og mange økonomer var rasende at anlegget ikke ble solgt som et industrianlegg – dets territorium i Sentrum Av Kiev ble solgt for kontorutvikling.

Mange eksperter oppfordret Fondet til å avbryte resultatene av auksjonen og holde en annen, «i henhold til alle reglene.»Det ville være passende. Men I FGIU viste de seg i to uker at alt var bra, staten» vellykket «ble kvitt » unødvendig ballast». Og at prisen er for lav, så sier de, ingenting kan gjøres, dette er «markedsprisen», og markedsprisen er»den vakreste»… Som du kan se, er begrepet «marked» som dette «magiske ordet» fra et berømt barns eventyr, de kan rettferdiggjøre alt de vil ha.

Oppsigelseserklæringen fra stiftelsens leder gjorde kontroversen om «Bolsjevik» til en bredere kanal. I forretningsmedier og sosiale nettverk skriver mange «om reformene som er nødvendige for vellykket privatisering», takket Være At Fondet vil fungere effektivt, uavhengig av hvem som leder det.

Observatører skrive om» åpenhet » av privatisering, øke den institusjonelle kapasiteten Til Den Føderale Staten Utdanningsinstitusjon, overvinne sabotasje som finner sted når ikke-strategiske objekter overføres Til Fondet For Privatisering og, selvfølgelig, om «reformere rettssystemet», som er nødvendig for å beskytte rettighetene til staten som eier og rettighetene til potensielle investorer. Alt dette ser ut til å være også med begrunnelsen TIL fgiu-lederen ,fordi en avis bemerket: «den siste historien om privatisering har vist at «åpenhet» er en nødvendig, men utilstrekkelig betingelse for vellykket privatisering.»

Vi understreker At Fondet manglet «åpenhet». Byråets nettsted inneholder de nødvendige meldingene til aksjonærene, aktuell informasjon og» vinnende » rapporter om Fondets virksomhet. Du vil neppe finne noe sosialt viktig.

Dermed Ble» liste over privatiseringsobjekter for hvilke krav og juridisk arbeid utføres ved oppsigelse av kjøps-og salgsavtaler «(for manglende oppfyllelse av investeringsavtaler) og» rapport om oppfyllelse av kjøps-og salgsbetingelser » sist oppdatert på Fondets nettside sommeren 2019. For to og et halvt år siden! Og hvor å finne de nyeste dataene om utbytte betalt på statlige blokker av aksjer i store aksjeselskaper, kunne forfatteren av disse linjene i pressetjenesten Til Fondet ikke forklare.

Investeringsbetingelsene for salget forblir et mysterium. For eksempel hadde» Bolsjevik » dem ikke i det hele tatt. Tross alt kan betingelsen for tilbakebetaling av anleggets gjeld, særlig på lønn, ikke betraktes som en forpliktelse, fordi lovgiveren sørget for oppfyllelsen av denne tilstanden, er det obligatorisk. Tilbake I Stiftelsen ser Det ut til å ha blitt en praksis å ikke svare på informasjonsforespørsler, i alle fall til de som avdelingen vurderer å svare på… overflødig.

Generelt ser det ut til at gjennomføringen av bestemmelsene i hele syklusen av offentlig politikk i denne sentrale utøvende myndigheten forstås som en enveisvei: «spis», det vi fortalte deg på orienteringen, og samfunnet trenger ikke å vite om alt annet.

Tout est hell le mieux …
Derfor synes eksperter å ha flere grunner, hovedproblemet med storskala privatisering er Definert Av Voltaires ironiske uttrykk, hvor Begynnelsen vi legger inn underteksten: «Alt er for det beste i dette beste av verdener .»

Så kjente offentlige figurer-ukrainske Folks Nestleder I SOVJETUNIONEN 1989-1991, Doktor I Vitenskap Nikolay Kozyrev (Boyarka), forsker Sergey Fedorinchik (Kiev), økonom Vyacheslav Gorobets (Dnipro) og noen andre bloggere i sosiale nettverk anser som en ganj at den nye store privatiseringen ikke korrelerer med strategien for industriell utvikling og ikke har et klart definert mål.

For eksempel, i DET tidligere DDR, ble bedrifter solgt til en betinget pris-ett merke, men med streng betingelse: et klart bestemt antall jobber skal opprettes på produksjonsområdene. Anlegget skal fungere.

Absolutt!.. Målet er klart og logisk.

I nabolandet Slovakia, tiltrekke kraftige utenlandske investorer ble ansett som det viktigste. For å gjøre dette ble de gitt betydelige økonomiske preferanser. Og en slik politikk, Den Ekstraordinære Og Befullmektigede Ambassadør I Slovakia Til Ukraina Urban Rusnak (2005-2009) fortalte forfatteren av disse linjene, ga gode økonomiske resultater. Spesielt har landet blitt et anerkjent bilnav I Europa, alle verdensberømte bilprodusenter har kommet hit. Også et effektivt trekk.

Og hva med oss? LEDEREN AV Fgiu, Dobrodiy Sennichenko, har gjentatte ganger uttalt at hovedmålet med storskala privatisering er… kampen mot korrupsjon. Dette fremgår på stiftelsens hjemmeside i notatet «myter om privatisering».

– Jeg har en slik analogi, – sier S. Fedorinchik. – Bestefaren i landsbyen har kyllinger som legger gylne egg, men en listig rev ble vant til et kyllingskap. Min bestefar vendte Seg Til Grunnlaget for råd. Og da ble han bedt om ikke å sette en felle for en rødhåret tyv, men så snart som mulig, selv for en krone, ja… selg kyllingene som legger gylne egg. Tull! Stor privatisering som en metode for å bekjempe korrupsjon er semantisk tull!

Merkelig annonserte FGIU to mål. En av dem er Personlig D. Sennichenko, som gjentatte ganger har sagt på orienteringer at staten bare skal beholde regulatoriske funksjoner, og derfor ikke burde ha eiendom. Vel, Mr. Sennichenko bør ikke si det på en viktig måte, men legg til uttrykket: «etter min mening…»Fordi det er andre, motsatte synspunkter blant økonomiske forskere. For det andre, i henhold til logikken Til fondets leder, er det nødvendig å privatisere alt for skyld… privatisering? «Selve prosessen er viktig,» og ikke dens konsekvenser?

Endelig Ble Fondets tredje mål navngitt av ovennevnte Mr. Leshchenko: målet med å selge Bolsjevik er å få gode penger inn i budsjettet. Følgelig, selv her er samfunnets økonomiske interesser igjen «bak kulissene». Det viktigste er å selge, og etter oss-i det minste vokser gresset ikke!

Jeg lurer forresten på hvilken av disse målene er den viktigste? Eller er det en annen ekte?

Men hovedproblemet, ifølge eksperter— er mangelen på en strategi for utviklingen av landets industri, hvor stor privatisering bidro til økonomisk vekst. Men så langt er våre regjeringer overbevist om at statens hovedoppgave er å fullstendig deregulere virksomheten til bedrifter og salgsmarkeder, og den «usynlige hånden til det frie markedet» vil føre til portene til «paradise lost».

«Ta vare på din egen hage…»
Alt dette gjelder direkte «Bolsjevik».

Anlegget var et unikt industrikompleks med en full maskinbyggingssyklus. Her skapte de sofistikert utstyr for kjemisk industri bedrifter og produksjon av husholdningsvarer. UTSTYRET SOM PCMZ produserte var av lav kvalitet, det ble lett kjøpt i Mange Asiatiske land, I Danmark, Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Sverige og TIL OG med I USA, Hvor Bolsjevik en gang leverte 13 dekk vulkanisatorer.

Nylig, På grunnlag Av diversifiseringsprogrammer, Har Bolsjevikisk mestret produksjon av rulletrapper, unikt tunnelutstyr for metrobygging, boreutstyr, ekstrudere for landbruk, utstyr for atomkraftverk, gruvedrift og metallurgi. Det er viktig at to militære verksteder har blitt bevart på anlegget, som kan oppfylle De viktigste ordrene Til Forsvarsdepartementet… Generelt ble de fleste produktene Som Bolsjevik produserte ikke produsert av noen annen fabrikk i landet!

For fire år siden kontaktet en gruppe pkmz-ansatte redaksjonen, som klaget over at anleggets eiendeler ble slettet. Støperiet og flere maskinbutikker ble ødelagt for lenge siden, Da Ble Designbyrået likvidert. En betydelig del av maskinene og utstyret ble tatt til Cherkassy grener av anlegget-Til Zhashkov Og Shramkovka. De selger materielle aksjer… Spesielt indignert var veteranen til anlegget, ingeniør Andrey Tsertiy, som forresten «fabrikkelskere av privatisering» med krok eller skurk overlevde fra jobb:

– Fabrikken kan produsere produkter. Det er spesielt viktig for landet å bevare militære verksteder som kan produsere unike forsvarsprodukter, spesielt for luftforsvarssystemer.

Men ingenting kunne gjøres. «Prosessen» fortsatte, og kort tid etter ble utstyret til en kraftig verktøybutikk (nr. 11) skrotet PÅ PKMZ, hvor 300 kvalifiserte maskinoperatører jobbet…

Disse klagene av den nå tidligere «Bolsjevikene» plutselig kom til tankene når, på talkshow «Ytringsfrihet», som skjedde i det første tiåret av November, Mr. Sennichenko sammenlignet PCMZ til en «råtten eple», som de sier, var svært vanskelig å selge. No offense Til Mr. Sennichenko, men jeg vil gjerne vite hva som er mer i denne sammenligningen av hans-barnslig naivitet eller noe verre?

Tross alt, for fire år siden, beskrev «Bolsjevikkerne» ingenting annet som… «forberedelse av anlegget for privatisering. Så, kanskje først må vi finne ut hvordan departementene underordnet som «Bolsjevik» var, og FGIU samlet brakte PCMZ til staten av et «rotet eple»? Og det ville være fint å bringe gjerningsmennene til retten med etterfølgende kompensasjon for skaden som er forårsaket av staten i særlig stor skala.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.