Hvorfor Surfing Har Vært En Åpenbaring For Kokebok Og Velvære Forfatter Eleanor Ozich

Første Gang Eleanor Ozich hoppet på hennes surfebrett og spent en tur på riptide På Piha beryktede surfe bryte Cove, hun var livredd.

Men å vite at vennene hennes så på fra stranden, og at instruktøren hennes hadde snakket henne gjennom dagens grunnleggende fysikk, stoppet hun rasende padling og overgav seg.

«Det er noe du må gjøre kontinuerlig når du surfer,» sier stjernekokbokforfatteren, som nettopp har gitt ut En ny bok, Lady Waves, alt om hennes lidenskap for surfing. «Akkurat når du tror du har kontroll og du vet hva du gjør, vil en stor bølge ta deg av vakt og holde deg under vann i evigheter. Du må bare overgi deg.”

For hver og en av oss som har forsøkt å surfe bare for å finne oss flailing i hvitvasking eller tørke ut, er det like mange for hvem det har ført til en tilstand av besettelse. Vi har alle de vennene som (surf) vokser lyrisk om deres siste bølge eller deres neste, blåser av planer for en anstendig offshore.

«Surfing har gjort så mye for meg personlig, for min mentale helse, og også gjennom alle vennskapene jeg har dannet gjennom surfing,» sier Eleanor. «Boken er en liten måte jeg kan gi tilbake.”

Lady Waves er hennes kjærlighetsbrev til en forfølgelse hun sier har «endret måten jeg ser på alt». På det fysiske nivået har det gitt henne et overlegen nivå av kondisjon og en nyvunnet evne til armbryting, sammen med kunnskapen til å friske en whiffy våtdrakt.

Men mer enn det, mor til tre, kjent for sine bestselgende wholefoods kokebøker, grunnla Kingsland ‘ s Mondays cafe, og for å være et fyrtårn av velvære til sine 35.400 Instagram-følgere, sier surfing har gitt henne en følelse av oppmerksomhet. Det er ingenting som å sitte i havet i flere timer, eller konfrontere en vegg av vann for å sette dine daglige bekymringer i perspektiv.

«Surfing for meg har vært veldig ydmykende,» sier hun. «Jeg er den typen personlighet at når jeg gjør noe, kan jeg ikke bare gjøre det med halvparten. Jeg må gå for det og bli veldig god på det. Det har faktisk vært en reell kamp med surfing fordi jeg har gått ut der, og jeg føler at jeg får slå hver gang, og jeg er bare beseiret, jeg er som, ‘jeg suger på dette. Så det har vært ganske vakkert på den måten fordi det har lært meg mye motstandskraft. Du må bare holde fast ved det.”

Hun har gode minner fra hennes tenårings selv treffer bølgene På Medlands Beach På Great Barrier Island med sin longboarding pappa. Men hun erkjenner at hun ikke er noen ekspert, etter å ha returnert til surfing i slutten av 20-årene. så hun reiste ut til nettverket for å samle materialet i boken.

Lady Waves har nærende oppskrifter hun er skrevet sammen med bidrag fra 30 av hennes andre kvinnelige ryttere, sammen med surf fotografering, noveller, prosa og praktiske råd — tenk moonlit eskapader, tales of hanging 10 mens gravid, tips om hva du skal pakke for en surf tur.

Og så er det poesien. Eleanor sier at hun ikke ventet å motta så mye som hun gjorde-men det er tydelig noe om sporten som tapper inn i sjelen.

Og det er denne transcendente siden til surfing hun sier får henne tilbake i vannet opptil fire ganger i uken.

«Når du surfer, tenker du ikke på noe annet, du er så nedsenket i elementene. Du har så mye som skjer rundt deg at du ikke kan tenke på alle tingene på din gjøremålsliste. Du er i utgangspunktet i øyeblikket. Det er det jeg elsker så mye om det fordi jeg kan ha en tendens til å bli litt av en travel tenker. Når jeg surfer, er jeg bare i øyeblikket, jeg tenker ikke på hva tiden er eller noe annet som skjer i min tid.”

Hun er ikke den eneste Kiwi som har vendt seg til sporten de siste årene. Mens pandemien har uten tvil drevet surfing enorme vekst i popularitet her, som 9-5ers tidligere knyttet til kontoret er plutselig fri til å treffe bølgene, en surfer venn bekrefter at bølgene blir travlere der ute — spesielt I Piha, noe han bekjenner old-school surfere som elsker sin plass er ikke helt, er, om bord med.

Mens kvinner utgjør en betydelig del av surfere flokker til sporten, vi har nå bedre tilgang til værvarsling, og en større bredde av surfe ressurser på nettet. Legg til at en rekke nettsamfunn som tilbyr råd og støtte, for Eksempel Ultimate Surf Bettys, en gruppe rettet mot kvinner ryttere, med nesten 4000 medlemmer.

DERETTER er Det Aotearoa Women ‘ S Surfing Association (AWSA), som har som mål å oppmuntre kvinner og jenter til sporten og fremme et inkluderende samfunn. Eleanor donerer $ 2 fra salget av hver bok til organisasjonen, da hun anerkjenner at for mange kan det være skremmende å bryte seg inn i surfing – det er flere frykt for å overvinne, ikke minst havets kraft eller bailing foran andre.

«Det er det jeg virkelig elsker om dynamikken til kvinner som surfer mot menn,» sier Eleanor. «Ofte er mennene ganske hardcore og veldig seriøse og der ute for å rive opp bølgene, mens vi er der ute for å ha en latter og ha det gøy og smile og heie hverandre på. Det er ikke så konkurransedyktig.”

Hun minnes det avgjørende øyeblikket en venn inviterte henne ut for en surfe På Piha to og et halvt år siden. Det var midt på vinteren, da bølgene pleier å være større og messier. Hun lånte et brett og kjøpte en $ 5 våtdrakt på en op-butikk.

«Jeg husker at jeg følte meg super-nervøs for å komme i vannet. Men så gikk jeg ut og hadde massevis av moro og fanget en hel haug med bølger i renvasking. Og fra den dagen var jeg som, ‘ Dette er det. Dette blir min nye greie.’”

Det tok litt tid før hun fant føttene, et par sen-into-proceedings surfe leksjoner gjør henne sparke seg selv at hun ikke hadde tatt dem før.

Derfra lanserte Hun Lady Waves surf retreats i fjor, innbydende kvinnelige surfere på alle nivåer for en helg med velvære på stranden.

Gjestene tok surfe leksjoner, spiste på plantebaserte måltider Eleanor forberedt og servert i sitt eget hjem, og innlosjert På Piha Hideaways, strand-chic hytter hun renovert seg.

«Det var en helt organisk ting som skjedde fordi jeg var så besatt av å surfe og tenke på det hele tiden og snakke om det hele tiden,» sier hun. Mens retreats er på vent, hun håper å få dem opp og kjører igjen, sammen med life coach Melissa Cameron og Piha Surf School instruktør Zen Wallis.

Ideen til boken dannet når hun fikk snakke med henne nettverk og innså hvor mange kvinner var opptatt av å bidra. Som Eleanor, mange av dem i boken er mødre med sine egne bedrifter som har råd til dem fleksibilitet til å leve surfe livsstil.

Finne tid til å komme ut der og surfe er ikke alltid lett, spesielt med sine barn, Izabella, nesten 14, Obie, 10, Og Archie, 5, på slep. Men det hjelper at de har fanget surf bug også.

«Etter skolen går de av bussen og spør,» Hva gjør surfen? Kan jeg surfe nå?’”

De vil ofte hodet ned til stranden og henge med andre surfe-mødre og deres barn, med alle tag-teaming i eller ut av vannet.

«Det er et lite eksempel på hvor inkluderende og hjelpsomme de andre kvinnene er,» sier hun. «Alle ønsker å ta vare på hverandre og sørge for at alle har det bra.”

Som praktisering av yoga, som vanlige utøvere ofte sier påvirker alle områder av livet «av matten», så, det virker, gjør surfing. Uten å gi det for mye bevisst tanke, men kanskje på grunn av hennes vanlige børster med delfiner, hvaler og sel mens du surfer, sier Eleanor at Hun har skiftet til vegetarisme, noe hun deler med mange andre surfere. Hun har ennå ikke møtt haier, men er filosofisk om at havet er deres domene.

Når det gjelder hvordan surfing har trickled inn i hverdagen, har clichen vist seg å være sant: det har gjort henne mer avslappet.

«Før jeg begynte å surfe, hadde jeg denne rushing, suksessdrevne mentaliteten. Jeg har alltid ønsket å gjøre det nest beste og lykkes i livet mitt. Og surfing for meg har virkelig bremset alt ned, og sette alt i perspektiv. Jeg ser på ting annerledes og setter pris på barna mine annerledes. Jeg kan ikke forestille meg livet uten det.”

Legg igjen en kommentar