Hva vil være på dagens festbord?

Kostnaden for et tradisjonelt Nyttårs bord vil øke med kvart i år. Før ferien kan bordet legge til ytterligere 3-4% i pris på grunn av høy etterspørsel etter produkter. Dette ble annonsert av administrerende direktør for den ukrainske Diskusjonsklubben Oleg Pendzin.

Ifølge ham skyldes dette den generelle økningen i matvareprisene. «Dette skyldes også det faktum at generelt og i verden i dag har vi en ganske stor økning i matvareprisene. IFØLGE Den Internasjonale Matorganisasjonen FAO utgjorde indeksen for matprisvekst i verden 32% for året, » Sa A. Pendzin og bemerket at det er ganske mulig at det vil bli flere prisøkninger før ferien på grunn av den høye etterspørselen etter matvarer.

Vel, mot bakgrunnen av den generelle prisstigningen, hva kan vi si om den tradisjonelle Olivier! I løpet av året økte kostnadsindeksen for Det mest populære Nyttårs salat med 21%.

Eksperter sier at i løpet av året har det vært en økning i prisene på nesten alle kategorier av varer. Spesielt har prisstigningen skjedd alle hovedproduktene som inngår i olivier, unntatt poteter. Sammenlignet med i fjor, har poteter falt i pris med 15% og koster i gjennomsnitt UAH 7 per kilo.

Det bemerkes at blant ingrediensene i den tradisjonelle salaten har løk lagt mest i pris-nesten to ganger-og egg-med mer enn 50%. Pølse prisene varierer fra 120 til 290 UAH / kg . Pølse, erfarne husmødre insisterer, vil bli erstattet av kylling! Men det har også steget i pris. Kostnaden for et kilo kadaver økte med kvart og fileter-med 20%.

Analytikere har beregnet at i ufullstendig måned igjen før Nyttår og Juleferien, matlaging tre kilo salat vil koste Ukrainere 209,9 UAH, mens per 1. desember 2020, slik glede koste 173,5 UAH.

Salat er imidlertid ikke det viktigste! Det ville være kjøttfett. Men dessverre sier de at prisen på lard I Ukraina har nådd sitt maksimum, og nå er det enda dyrere enn kjøtt. For et kilo av produktet spør de fra 300 hryvnia. Dette ble annonsert Av Vice-President I National Academy Of Agrar Sciences I Ukraina Anush Balyan.

På bakgrunn av økningen i prisen på lard, er det en annen alarmerende trend-en reduksjon i tilbudet. Landbruksprodusenter foretrekker nå kjøttrasen av griser, som raskt øker vekten.

«Vi har praktisk talt mistet den ukrainske hvite rasen …, «Sa Anush Balyan. Og hun la til at Dette året Ukraina importert fire ganger mer smult enn den produserer. 6,5 tusen tonn lard ble produsert i ni måneder (2% mindre enn i ni måneder i fjor), 25 tusen tonn lard ble importert — 14 tusen tonn lard Fra Polen ut av dette volumet. «Så… 20% av fettet på hyllene til ukrainske butikker er ukrainsk, » oppsummerte Anush Balyan.

Til slutt, om brød. Som leder Av Unionen av ukrainske Bønder Ivan Tomich bemerket, var det klart at det ville oppstå problemer på hjemmemarkedet om sommeren.»..Det er praktisk talt ingen kvalitet Klasse II hvete på markedet… den nye høsten er fortsatt veldig langt unna, og vi har allerede mangel, » sa eksperten. I nær fremtid, ifølge ham, vil utvalget av bakervarer bli redusert.

«Det vil være mindre kvalitet brød . I tillegg vil mengden og kvaliteten på pasta reduseres,» sier Ivan Tomich.

Det eneste håpet er på oppfinnsomheten til våre husmødre. Og ikke i slike tider fant de en vei ut!

Victor Bondar oppsummerte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.