Høyhastighets patruljebåter vil bli bygget På Nikolaev verft

Kontrakten for bygging AV FEM skip AV OCEA FPB 98 mki-typen for Behovene Til Statens Grensetjeneste I Ukraina ble signert i et nettbasert format av det franske skipsbyggingsfirmaet OSEA og det ukrainske selskapet Nibulon.
Det Er I Nikolaev At Skipsbygging Og Skipsreparasjonsanlegg «NIBULON» LLC ligger, hvor produksjonen vil bli konsentrert. Det forventes at alle fem skipene vil bli lansert Fra Nikolaev-Verftet innen utgangen av 2023. Avtalen ble signert Av Bogdan Muzyka, Assisterende Generaldirektør For Økonomi Ved Nibulon, Og Gonzak Delanoy, Direktør For Innkjøp VED OSEA.

Totalt vil ukrainske grensevakter motta 20 slike skip, hvorav 15 allerede bygges i Frankrike. Ifølge Ministry Of Internal Affairs, det første skipet vil bli overlevert til ukrainske grensevakter I Odessa. I januar 2022 vil skipets mannskap gjennomgå spesiell omskoling med franske spesialister.

Signeringen av kontrakten ble foretatt av seriøst arbeid som varte i tre år. Fra og med mellomstatlig rammeavtale mellom Ukraina Og Frankrike I Paris i 2019; ratifisering av mellomstatlig avtale i 2020; avtalen Fra Innenriksdepartementet og Trafikkpolitiet MED OSEA i 2020; memorandumet MELLOM OSEA og Nibulon; mange diplomatiske forhandlinger.

«For å tjene så høy tillit i vårt selskap fra staten og internasjonale partnere, for å være i stand til å bygge militære båter for ukrainske grensevakter, anlegget faktisk tok syv år med komplekse møysommelig arbeid,» Sa Alexey Vadatursky, ADMINISTRERENDE DIREKTØR I Nibulon.

I løpet av denne tiden har nesten 80 fartøy blitt bygget på skipsbygging og skipsreparasjonsanlegg og blitt Det beste rederiet I Ukraina. For å gjøre dette ble skipsreparasjonsanlegget modernisert og investerte 35 millioner AMERIKANSKE dollar i gjenoppbyggingen. Nå Har Nibulon det mest moderne anlegget, hvor hver femte Skipsbygger av landet jobber, og lastflåten opererer under ukrainsk flagg med mannskap av ukrainske sjømenn.

Alexey Vadatursky bemerket: «men vi stopper ikke og gjør alt i vår makt for å gjenopplive frakt, Slik At Ukraina virkelig er et maritimt land, og ikke et land ved sjøen. For å gjøre dette må det forsvares riktig, noe som betyr å ha en moderne, pålitelig flåte.»

En slik erfaring med samarbeid med et ledende internasjonalt selskap vil utvilsomt være nyttig for en ukrainsk bedrift. For anlegget betyr det: tilgang til moderne teknologi; en følelse av de avanserte kravene i bransjen; en dyp forståelse av arbeidets ytelse på dette nivået; en impuls til bygging av kraftigere moderne fartøy, passasjer-og lastflåter. Dette er et annet skritt for å øke kapasiteten Til Nibulon Skipsbygging og Skipsreparasjonsanlegg.

Alexey Vadatursky uttrykte takknemlighet Til Viceminister Of Internal Affairs Sergey Goncharov, som har vært direkte involvert i å løse problemet i mer enn tre år for å kunne bygge grensebåter I Ukraina. Han takket også lederen Av Den Regionale Avdelingen For Maritim Sikkerhet I Administrasjonen Av Statens Grensetjeneste I Ukraina, Kontreadmiral Oleg Kostyley Og ledelsen Av Grensetjenesten, som var til stede ved underskrivelsen Av Kontrakten og virkelig behandlet dette problemet slik at moderne patruljebåter beskytter Grensen Til Ukraina. Jeg er takknemlig for nibulons leder OG LEDELSEN AV OSEA, Roland Josard Og Philippe Neri og deres team for muligheten til å gjennomføre dette prosjektet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.