Artist Jonas Raw Vil At Du Skal Ta En Pause For Et Øyeblikk

Som å sitte inne i en krystall, er hvordan kunstneren Jonas Raw beskriver den interaktive opplevelsen av Sin Skulptur på Gulf-arbeidet.

Med sin skinnende rustfritt stål skall og strukturert tre interiør, Reflektere speil miljøet og inviterer refleksjon inne, også.

Jonas designet skulpturen for tre år siden, opprinnelig tenkt å bli en badstue eller «helse hub».

Det har siden utviklet seg til å bli et tilfluktssted: en kyst ly, arbeidsplass eller liten møteplass, et sted å sitte og meditere, sine 2.8 m x 2.7 m x 2.3 m dimensjoner slik at seerne til å gå gjennom eller ta dekning fra elementene.

Han bygde arbeidet i samarbeid med teamet sitt Fra Space Creators, building and design company og artists collective han grunnla for tre år siden.

«Det var alltid ment å være et stykke for refleksjon og stillhet, for å sitte i rommet, nyte naturen som en del av naturen, observere omgivelsene og reflektere over fortid, nåtid og fremtid,» sier han. «Det er en påminnelse om at vi kommer og går — vi er bare besøkende til dette landet.”

Hele stykket endres avhengig av hvor det er plassert. I byen forvandles den til en elegant urban form som reflekterer skyskrapere og menneskeskapte strukturer, men gjemt inn i neset På Waihekes Matiatia.

Opprinnelig Fra Tysklands Stuttgart, Fødselen Byen Porsche Og Mercedes-Benz, Jonas ble kåret til den beste møbelsnekker av sin stat.

Etter hans læretid, han fikk stipend for å trene I Hawaii, hvor han bodde i 18 måneder på den månelignende vulkanske Big Island Of Kona. Det var her, som jobbet som «høyre mann» til den berømte møbeldesigneren Tai Lake, at han sier at han fostret en forståelse for velvære og å være i harmoni med naturen.

«Jeg levde en god, sunn, balansert livsstil mellom meditere, yoga og surfing hver dag, mens jeg jobbet Som Tais høyre mann på kunstscenen.”

Under videre studier i interiørdesign og arkitektur tilbake i Tyskland startet Jonas sitt eget firma som designer og bygger interiør for restauranter, sammen med kunstneriske møbler og skulpturer.

Siden han flyttet til New Zealand for ni år siden, Og Waiheke to år senere, har han jobbet i ulike deler av byggebransjen, men han sier at det alltid hadde vært hans drøm å gå Inn I Skulptur på Gulfen.

«Å jobbe som kunstner og med hendene mine, kreativt, gir meg mest energi,» sier han. «Jeg våkner om morgenen, og jeg kan ikke vente med å komme på jobb.”

Gitt hans takknemlighet for naturlig skjønnhet, er det ingen overraskelse å høre At Reflects utenomjordiske form var inspirert av en diamant, perlenes formasjonsprosess En Som Jonas ligner på utfordringen med å sitte i en varm badstue.

«Du presser deg selv gjennom den opplevelsen for å nyte noe rensende og bra for kroppen din. En diamant er opprettet på samme måte: under trykk og varme.”

At Det er et sted for indre refleksjon er spesielt apt gitt Jonas og Hans Plass Skapere kolleger ofte meditere sammen om morgenen.

«Det er viktig for meg, spesielt i byggebransjen, fordi jeg vet hvor hardt byggemiljøet kan være.”

Legg igjen en kommentar